Demirören Holding Total akaryakıt dağıtım faaliyetlerini 325 milyon Euro bedelle satın aldı

Total Demirören Demirören Holding Total’in Türkiye’deki istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıklarını yaklaşık 325 milyon Euro (yaklaşık 356 milyon dolar)’ya satın aldı.

Demirören Holding Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada: ‘’ Enerji sektöründeki mevcut pazarımızı koruyup daha da genişleterek, tüm Türkiye’ye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da en kaliteli petrol ürünlerini ve hizmetlerini pazarlamayı sürdüreceğiz. ‘’ diye belirtildi.

Bununla birlikte Total, devir işleminin tamamlanmasından önce, ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecek madeni yağ (Menemen ‘deki harmanlama tesisi de dahil olacak şekilde) ve kokusuz LPG faaliyetleri ile Türkiye pazarında varlığını sürdürmeye devam edecek.

Demirören Grubu Hakkında
Demirören, son 60 yılda Türkiye’nin imalat ve inşaattan turizme, eğitim ve medya gibi değişik alanlarında hızla büyüyen en büyük şirket topluluklarından biridir. Demirören’in bağlı şirketlerinden Milangaz ülkenin ilk LPG tedarikçisidir. Müşteri odaklı yaklaşımı Milangaz’ı tüpgaz segmentinde bir referans haline getirmiştir. Aynı zamanda istasyonlarında pazarladığı yüksek kaliteli otogaz ile piyasada öncü konumundadır. Bu segmentte liderlerin en büyük tedarikçisidir. Bir aile şirketi olan Demirören, müşterilere geniş bir faaliyet alanında değerli hizmetler sağlamaktadır. Sosyal sorumluluk prensipleri ve çevre politikaları uluslararası standartları karşılamaktadır.

www.demiroren.com.tr

Total Oil Türkiye Hakkında
Total’in %100 iştiraki olan Total Oil Türkiye, Türkiye ‘de akaryakıt dağıtımında 5. oyuncudur. 358 çalışanı, 440 adet istasyonu ve yaklaşık %5.5 akaryakıt bayi ağı Pazar payı (31 Aralık 2014 itibari ile) ile akaryakıt ve LPG satışında tüm ülke çapında faaliyet göstermektedir. Total, özel ürünler ticaretinde de aktiftir: özellikle %11.4’lük pazar payı ile madeni yağlarda ve Avrupa yakasında da kokusuz LPG’de. Bu iki faaliyet devredilmemiş olup, devir işleminin tamamlanmasını takiben ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecektir.

Petrol ürünlerinin ithalatçısı Total Oil Türkiye, Tüpraş rafinerilerinden de ürün tedarik etmektedir.

Akaryakıt terminalleri ve LPG dolum tesisleri ile lojistik alanında da faaliyet göstermekte olup, Menemen ‘de de bir madeni yağ harmanlama tesisi bulunmaktadır. Ayrıca üç iştiraki vardır: bir taraftan herbirinde %50 payının olduğu iki lojistik JV; diğer taraftan ise bayi ağının bir çok istasyonunu işleten %100 ‘üne sahip olduğu şirket.

www.total.com

Total Grubu hakkında
Total enerjide global bir grup olup, dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden biri, güneş enerjisinde ise Sunpower ile dünyada 2 numaralı oyuncudur. 100.000 çalışan Grup’un; daha iyi, daha güvenli, daha temiz, daha verimli, daha inovatif olarak enerjiyi mümkün olan en fazla sayıda kişiye ulaştırma misyonuna katkıda bulunmak için çalışmaktadır. 130 ‘dan fazla ülkede bulunan Total, faaliyetlerinin ekonomiye, topluma ve çevreye olumlu katkılarının olması için elinden geleni yapmaktadır.

www.total.com
likidgaz.jpg